Coronamaatregelen Sportpark 't Hart

Beste leden, ouders, trainers en andere vrijwilligers,

De eerste teams hebben de training weer opgepakt en voor we het weten worden de eerste wedstrijden gespeeld en kunnen we weer eens naar de kantine. Gelukkig kan dit allemaal weer, maar zeker nog niet als vanouds. Recente ontwikkelingen laten zien dat er helaas nog altijd alle reden is om voorzichtig te zijn en om de inmiddels bekende richtlijnen in acht te nemen.

Door het treffen van de nodige maatregelen proberen we ervoor te zorgen dat de vereniging toch weer kan gaan draaien. Het treffen van maatregelen alleen is hiervoor niet voldoende. We hebben zeker ook jullie medewerking nodig. De medewerking die we vragen begint ermee om dit bericht goed door te lezen. Maar vooral ook om het gezonde verstand te blijven gebruiken.

Het NOC-NSF heeft een Algemeen protocol verantwoord sporten opgesteld. Hierin vind je de volledige richtlijn hoe je als sporter, trainer, ouder en/of toeschouwer het beste kunt handelen. Specifiek en met nadruk willen we nog wijzen op het volgende:

-      Houd je uiteraard aan de inmiddels bekende regels:

• Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten)
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak

-      Volg de aanwijzingen die zijn aangebracht op het complex en de aanwijzingen van vrijwilligers.

-      Er zijn maximaal 250 toeschouwers toegestaan op ons complex. Zingen en spreekkoren mogen niet.

-      Het advies is om (vanaf 13 jaar) een mondkapje te dragen wanneer personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en of bij uitwedstrijden.

-      Heb je vragen of zijn er dingen onduidelijk? Spreek dan één van de bestuursleden aan.

Kleedkamergebruik

-      De kleedkamers, inclusief de douches, mogen gebruikt worden. Maar vanaf 18 jaar moet wel 1,5 meter afstand worden gehouden ten opzichte van elkaar. De speeltijden (met name van de senioren) worden meer gespreid. Hierdoor kunnen teams geregeld gebruik maken van 2 kleedkamers. Maar dit lukt niet altijd.

-      Kleed indien mogelijk in 2 groepen om. En kom zoveel mogelijk al in je sporttenue naar het veld.

-      Beperk de tijd in de kleedkamer: doe bijvoorbeeld de bespreking buiten.

-      Tenzij het echt niet anders kan zijn ouders niet toegestaan in de kleedkamer.

Kantine

-      Graag bij binnenkomst je handen desinfecteren met handgel en ook vragen we je je te registeren.

-      In de kantine en op het terras zijn/worden zoveel mogelijk zitplaatsen gerealiseerd. Staan in de kantine of zitten aan de bar mag helaas niet. Zijn alle zitplaatsen in gebruik wacht dan buiten de kantine of ga naar het afhaal-loket aan de achterkant van de kantine.

-      De capaciteit in en om de kantine is uiteraard beperkt. Houd rekening met elkaar en geef een ander ook de gelegenheid iets te drinken.

-      Bij binnenkomst ga je eerst zitten waarna één persoon bestelt in de koffiehoek, bestellen aan de bar is niet mogelijk. Je betaalt bij voorkeur contactloos met pin.

-      Alle stoelen en tafels binnen staan opgesteld, rekening houdend met de 1.5 meter afstand. Je wordt verzocht het meubilair niet te verplaatsen.

-      De tafels en banken buiten zijn bedoeld voor groepen <18 jaar, deze hebben dan ook voorrang op anderen.

Uiteraard hopen we snel weer terug te kunnen naar een volle tribune en een volle kantine, maar voor nu is het even niet anders. Niettemin hebben wij zin in het nieuwe voetbalseizoen. Te beginnen met de startdag op 22 augustus. Graag tot dan!

Bestuur vv Arnemuiden