Natuurgrasvelden gesloten in augustus

De gemeente Middelburg heeft het bestuur als volgt geinformeerd over het gebruik van de natuurgras sportvelden.

"In ieder geval de hele maand augustus kunnen de natuurgras sportvelden niet worden gebruikt. Helaas is ook voor ons het extreme weer een gegeven en bevinden wij ons in een situatie van overmacht. Eind augustus maken wij opnieuw een afweging en zullen wij u informeren.

We hebben begrip voor de onrust, twijfel en vragen over het feit of de velden bij aanvang van competitie, beker, en/of andere activiteiten toch bespeelbaar zijn. We betreuren dit en beseffen dat het onrust geeft. Ook op de gebruikers van uw vereniging is de impact van dit besluit groot. We zien echter geen andere mogelijkheid.

Advies KNVB
Over deze overmacht hebben we contact met de KNVB. Zij geven aan de ontwikkelingen nauwgezet te volgen. Op dit moment is uitstel van wedstrijden (nog) niet aan de orde. De eerste ronde van de bekercompetitie wordt gespeeld in het weekend van 1 en 2 september. Wanneer teams, om welke reden dan ook, bekerwedstrijden willen verplaatsen dan is dat mogelijk. Deze bekerwedstrijd zal dan, in onderling overleg, verplaatst kunnen worden naar uiterlijk donderdag 20 september. Een andere mogelijkheid is de wedstrijd te verplaatsen naar een kunstgrasveld. Dit alles kan geregeld worden via het wijzigingsverzoek in Sportlink Club. De wedstrijden dienen vóór de geplande datum gewijzigd te zijn. Uitstel van bekerwedstrijden naar een datum ná 20 september is niet mogelijk. Naast het verplaatsen van de datum en/of tijd kunnen wedstrijden nu ook soms verplaatst worden naar het terrein van de tegenstander.
Daarnaast adviseert de KNVB om te proberen trainingen uit te stellen gezien de droogte en het gewenste behoud van de velden voor de competitie. Een advies dat wij van harte bij u aanbevelen. Trainen kan wel op kunstgrasvelden bij voorkeur gedurende de avonduren met lagere temperaturen. Ook kunnen verenigingen denken aan alternatieven zoals gezamenlijk de sportschool in te gaan vanuit de gedachte om velden te sparen."

Bestuur vv Arnemuiden