SpartaNova

SpartaNova

Met veel plezier kunnen wij van PMC In Balans - Fysiotherapie & Revalidatie u laten weten dat de SpartaNova scan aan het aanbod van de praktijk is toegevoegd. Vanaf heden kunnen de sporters van uw vereniging of club zich fysiek laten testen op onder andere kracht, coördinatie, stabiliteit, lenigheid en performance. Door middel van een batterij aan sportspecifieke testen wordt duidelijk wat de zwakke gebieden van het lichaam zijn die bij het uitoefenen van de betreffende sport een belangrijke rol spelen. 

Iedere sporter die serieus met zijn of haar sport bezig is en zijn sportprestatie wil verbeteren wil weten op welke gebieden er nog winst geboekt kan worden. Op het fysieke vlak kan dit met de SpartaNova scan nu goed in kaart gebracht worden zodat men precies weet waaraan gewerkt kan worden om de sportprestatie verder te verbeteren.

Ook voor sporters die fit aan het volgende seizoen willen beginnen is de SpartaNova scan een goed middel om erachter te komen welke gebieden extra aandacht nodig hebben en wat er nodig is om deze gebieden sterker maken en de prestatie te verbeteren. Korfballer Dylan Gillissen is u al voor gegaan. "SpartaNova heeft mij inzicht gegeven in de verbeterpunten van mijn lichaam, en biedt ook direct oefeningen aan om aan deze punten te werken. Je krijgt een overzichtelijk schema met oefeningen, inclusief filmpjes van de juiste uitvoering. Op die manier kan je je sportprestaties optimaliseren.”

Naast sporters kunnen ook patiënten die revalideren van bv. een voorste kruisbandoperatie zich laten testen om te weten te komen hoe ver ze zitten in hun revalidatie en wanneer hardlopen of springen weer verantwoord opgepakt kunnen worden. Ook de uiteindelijke stap naar return-to-sport kan met de SpartaNova scan uitstekend in kaart worden gebracht. 

Naar aanleiding van de testresultaten en de sport die beoefend wordt stelt onze bewegingswetenschapper een persoonlijk oefenschema op. De sporter of revalidant kan met behulp van het oefenschema, zelf of met een personal trainer, aan de slag om de zwakke schakels sterker te maken waardoor de prestatie of het herstel verbeterd kan worden en het risico op (verdere) blessures verminderd kan worden.

Producten:
•    Uitgebreide scan (ca. 60-90 min.)
      Sportspecifieke scans voor o.a. voetbal, fietsen, handbal, tennis, korfbal, crossfit, hockey en zwemmen.
•    Basis scan (ca. 45 min.)
      Sportspecifieke scans voor fietsen, springsporten, hardlopen en bovenhandse sporten.
      Specifieke testen voor verschillende leeftijden in de jeugd. 
•    Rehabscan bij bijv. voorste kruisbandrevalidatie, enkelblessures en hamstringblessures

Voor een overzicht van de scans en tarieven, zie bijlage.

Meer informatie over SpartaNova bij PMC In Balans vindt u op https://www.pmcinbalans.nl/zorgaanbod/begeleiding-op-topsport-niveau/. Als u vragen heeft over de inhoud of het afnemen van SpartaNova kunt u contact opnemen met Jouri van den Broeke (j.vandebroeke@pmcinbalans.nl) of het secretariaat van PMC In Balans (0118 461897).
 
SpartaNova:
•    Vind de zwakke gebieden van uw lichaam
•    Sportspecifiek
•    Persoonlijk oefenschema
•    Prestatieverbetering en voorkomen van blessures
•    Gebasserd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek