Jubilea

60-jarig Jubileum

In 2005 vierde de v.v. Arnemuiden haar 60-jarig jubileum. Diverse activiteiten werden er georganiseerd en hieronder kunt u op uw gemak nog eens nalezen wat er allemaal voor feestelijkheden zijn geweest. Uiteraard zijn er weer veel foto's te bekijken.

Op 26 november 2005 was het 60 jaar geleden dat de voetbalvereniging Arnemuiden werd opgericht. In verband met dit heugelijke feit zijn er in dat jaar diverse activiteiten georganiseerd. De E en de F pupillen konden op 22 april meedoen met een spelletjesmiddag in sporthal De Blikken met aansluitend 's avonds een disco in de kantine. Op 28 mei werd een toernooi gehouden voor de lagere seniorenteams en om 17.00 uur speelde het eerste team van Arnemuiden een wedstrijd tegen Lucky Ajax.

Lucky Ajax begon de wedstrijd met op het doel Ron Dijkstra, in de achterhoede Peter van de Hengst, Edo Ophof, Hannie Das en Eef Melgers. Op het middenveld speelden Dick Schoenaker, Sjaak Swart en Peter van Vossen en in de voorhoede Ferdi Elmas, Dennis Gerritsen en Martin Wiggemansen. Na de rust kwamen Henk de Gier en Johan Jansen nog in het veld.
Arnemuiden begon met Roy den Dunnen op doel. In de achterhoede speelden Walter Crucq, Jos Poortvliet, Raymond de Nooijer en Peter Bil. Op het middenveld Patrick Siereveld, Leon van Belzen I, Marvin Meerman en Leon van Belzen II. De voorhoede werd gevormd door Arjen Reijnoudt en Marinus Baas. In de tweede helft kwamen in het veld: Jack de Smit, Corné van Belzen, Michel Carol, Nilles Pruijmboom, Bart van Steveninck, Corjan Marijs, John Crucq en Rudy van Belzen. Vlak voor tijd werd Jos gewisseld voor Jaco Moerdijk en ging op de schouders van zijn medespelers het veld af.
Het scoreverloop was als volgt: in de 3e minuut 1-0 door Arjen Reijnoudt, in de 7e minuut werd het 1-1 door Dennis Gerritsen, in de 14e minuut bracht Marinus Baas de stand op 2-1 maar Ferdi Elmas bracht de stand in de 19e minuut op 2-2. In de 26e minuut scoorde Marvin Meerman 3-2 en 4 minuten later maakte Marinus Baas er 4-2 van.
Na de rust een ander beeld. Peter van Vossen scoorde 4 keer achter elkaar door eerst in de 43e minuut een penalty te benutten waardoor de stand 4-3 werd. Vervolgens wist hij in de 47e, 52e en 56e minuut nog 3 maal te scoren waardoor Lucky Ajax ineens op een 4-6 voorsprong kwam. Dennis Gerritsen bracht de eindstand op 4-7 door een doelpunt in de 64e minuut. De wedstrijd werd geleid door Dhr. Wattel uit Oostkapelle.

Na afloop van de wedstrijd was er nog een gezellig samenzijn in de kantine van korfbalvereniging TOP. Genietend van het koud buffet en een drankje werd er nog nagepraat over de partij. Een ieder liet zich de maaltijd goed smaken en ook de vis vond gretig aftrek.

Reunie
Op 4 juni was de reüniedag. De middag begon met een wedstrijd tussen het C1 team uit 1979 en het A1 team uit 1981. De wedstrijd werd geleid door Martinus de Boer.
Om 13.30 uur begon de wedstrijd van een damesteam van Arnemuiden tegen een damesteam van Nieuwdorp. De scheidsrechter bij deze partij was Dies van Belzen.
Even na 14.00 uur begon de wedstrijd tussen een team van eerste elftal spelers uit de beginjaren 80 tegen een team van SSC '55 uit diezelfde periode. De aftrap werd verricht door de uit Arnemuiden afkomstige Miss Nederland, Miranda Slabber en de wedstrijd werd geleid door Levien de Groote.
Onder leiding van scheidsrechter Huib Poortvliet nam het vijfde elftal het op tegen een team van IJsselmeervogels van ongeveer dezelfde leeftijd als de spelers van het vijfde.
De eerste elftalspelers uit de beginjaren 90 speelden een wedstrijd tegen een team van Kloetinge uit diezelfde periode en die wedstrijd werd geleid door Wim Vermeule.

Ajax A1
Op vrijdagavond 5 augustus kwam het A1 team van Ajax naar Arnemuiden om een wedstrijd te spelen tegen het eerste elftal. Dit team staat onder leiding van Dirk de Groot en Sonny Silooy en de verzorger is Mark Reekers. De wedstrijd begon om 19.30 uur en Ajax A1 had de volgende spelers meegenomen: Jeroen Binsbergen, Mitchel Burgzorg, Ivo de Heus, Donovan Slijngard, Marijn Sterk, Vernon Anita, Per Weihrauch, Chakib Tayeb, Rydell Poepon, Jeffrey Sarpong, Travis Reuser, Koen Verhoef, Ardilio Augustin, Jaap Jon en Melvin de Groot.
Arnemuiden begon met de volgende spelers: Rudy, Walter, Corjan, John, Peter, Michel, Leon II, Patrick, Bart, Frank en Arjen R.

De Amsterdammers namen in de 6e minuut een 0-1 voorsprong door een schitterend doelpunt van Jeffrey Sarpong. Arnemuiden wist moeilijk onder de druk uit te komen maar in het verloop van die eerste helft konden er nog wat aanvallen genoteerd worden. Uit één daarvan kreeg Frank nog een goed mogelijkheid maar keeper Jeroen Binsbergen wist het schot te keren. In de tweede kwamen voor Arnemuiden in het veld: Werner, Raymond, Jaco, Marvin, Arjen K, Jarco, Pierre, Marinus en Corné. De thuisploeg begon sterk en al snel volgden de eerste kansen. Marinus kreeg nog wel de beste kans maar zijn schot was te zacht om de keeper te verrassen. Een goede vrij trap van Peter werd door de keeper schitterende vanonder de lat weggetikt. Er volgden nog enkele kansjes voor Marinus en Corné maar Ajax A1 wist het heft weer in handen te nemen en in de 72e minuut scoorde Donovan Slijngard 0-2. Vlak daarna werd de eindstand bepaald op 0-3 door een doelpunt van Per Weihrauch. De scheidsrechter was Harold van de Ketterij.
Op vrijdagavond 25 november werd ter afsluiting van dit feestelijk jaar een receptie georganiseerd met aansluitend een feestavond. De hele dag waren er al mensen in de weer geweest om alles in orde te maken voor de avond. Het weer zat hierbij beslist niet mee. Veel regen en ook nog eens heel veel wind maakten het er niet makkelijk op. De tent stond gelukkig goed verankerd.
De avond begon zoals gezegd met een receptie. Vanaf ongeveer 20.00 uur stroomden de mensen binnen en werden gelijk getrakteerd op een lekkere bak koffie en een cakeje. Sommigen waagden zich direct aan het bier of de limonade. Ondanks de verwarming bleef de tent angstvallig leeg in het begin van de avond maar dat was gezien het weer ook niet verwonderlijk. Even na half negen vond de spreekstalmeester het tijd worden om enkele sprekers aan te kondigen. De burgemeester van Middelburg, de heer Schouwenaar, roemde de club door zijn vele zelfwerkzaamheid. Hij verwees naar een uitspraak van de voorzitter dat de v.v. Arnemuiden geen aspiraties heeft om naar de hoofdklasse door te stoten en bewonderde het eerste elftal door de manier waarop hier gevolg aan wordt gegeven. Hij had hiermee duidelijk de lachers op zijn hand, maar direct hierna prees hij het team dat er nog steeds hard geknokt wordt om in die eerste klasse te blijven en na de overwinning op Dinteloord verwacht hij dat dit gaat lukken. Hij had als cadeau een mooie wedstrijdbal meegenomen en sprak de hoop uit dat daarmee nog vele doelpunten zullen worden gemaakt.
De voorzitter keek in zijn toespraak nog terug op de activiteiten in het afgelopen jaar en prees de jubileumcommissie voor het vele werk. Na zijn toespraak volgde nog een presentatie op een groot videoscherm met foto's uit het verleden en daarna werd de bar voor geopend verklaard. Het was in eerste instantie een drukte van belang in de kantine maar gaandeweg de avond vonden toch steeds meer mensen de gang naar de tent alwaar Quincy voor een muzikale omlijsting zorgde. Het koud buffet liet menigeen zich goed smaken en met de nodige drankjes erbij werd het reuze gezellig. De in Arnemuiden overbekende conferencier Rinus nam ook nog de microfoon ter hand en wist de toehoorders met zijn gedichten en zijn zelfgeschreven liederen aan zich te binden en te inspireren om mee te zingen.