Teams

Indelingen van de teams 
Op basis van de trainingen, beoordelingen door leiders/trainers en (selectie)wedstrijden wordt door de Technische Commissie uiteindelijk een indeling voor alle teams gemaakt. Om verschillende redenen een bijzonder moeilijke klus. Verschillen tussen spelers onderling zijn vaak erg klein en worden ook vaak op verschillende onderdelen van het voetbalspel zichtbaar. Zaken waar onder andere naar wordt gekeken zijn: 

  • is een speler 1e of 2e-jaars? 
  • is een speler rechts of linksbenig? 
  • is een speler aanvallend of meer verdedigend ingesteld? 
  • op welke positie speelt hij in de voetbalvisie van de vv Arnemuiden? 
  • op welke manier heeft een speler zichzelf het afgelopen jaar kunnen/willen ontwikkelen? 

Sommige spelers zijn fysiek sterker dan anderen maar daardoor op technisch vlak vaak minder. Anderen zijn weer erg snel maar tactisch minder. Bij weer anderen is het zo dat het positiespel erg goed is verzorgd omdat ze over een goede pass over een korte afstand beschikken. Ga zo maar door. Al deze facetten maken het samenstellen van een team erg complex. 

We hechten er zeer aan duidelijk te maken dat het selecteren ieder jaar met de grootst mogelijke zorgvuldigheid geschied. Meningen zullen altijd uiteenlopen, zeker daar waar het je eigen kind betreft. Laten we proberen zaken wel steeds in het juiste perspectief te blijven zien. Het gaat in eerste instantie om het spelen van een spel met als voornaamste doel dat kinderen hieraan vooral plezier beleven. 

De volledige procedure is te vinden in het jeugdbeleidsplan.