Anouk kiest voor KAA Gent

Anouk kiest voor KAA Gent

Keepster Van der Klooster kiest voor KAA Gent

Anouk van der Klooster (17) uit Arnemuiden is aan haar laatste maanden bezig bij CTO Eindhoven, een opleidingsinstituut van de KNVB voor meisjes die goed kunnen voetballen. De keepster komt na de zomer uit voor KAA Gent.

Dat Van der Klooster volgend seizoen elders het doel zou verdedigen, stond al vast. CTO Eindhoven stopt namelijk en wordt overgenomen door PSV. Van der Klooster, die bij Arnemuiden begon en via JVOZ in Eindhoven belandde, had ook de optie langer in de Lichtstad te blijven. ,,Ik kon naar de beloften van PSV, maar voor mijn gevoel kan ik me bij KAA Gent beter ontwikkelen”, zegt ze. ,,En bij de eerste kennismaking in Gent voelde ik me daar erg welkom.”

Het is nog niet bekend in welk team Van der Klooster gaat spelen. ,,Die keuze maken ze pas in of na de voorbereiding”, aldus de doelvrouw. ,,Ik hoop mijn minuten te kunnen maken bij de beloften en in de toekomst bij de eerste ploeg te spelen.”

Haar overstap naar België leidt tot wat aanpassingen in het dagelijks leven. Van der Klooster gaat weer thuis wonen in Arnemuiden. Daarnaast kan ze Sportkunde gaan studeren aan de HZ in Vlissingen.

Van der Klooster denkt haar hbo-studie goed te kunnen combineren met het voetballen bij KAA Gent. ,,De trainingen zijn vooral ’s avonds en twee keer in de week ’s middags én ’s avonds”, verklaart de keepster, die zondag achttien wordt. ,,Als het goed is, heb ik rond juni mijn rijbewijs, dus dan kan ik met de auto reizen. Ik heb heel veel zin in deze uitdaging en kijk ernaar uit om me nog verder te ontwikkelen.”

Bron: PZC