Join(t) Forces

Join(t) Forces

Het programma voor preventie van blessures en verbeteren van prestaties
Ook dit seizoen maken we gebruik van een specifieke warming-up om de kans op knieblessures te verminderen. Dit wordt gedaan door JO18 tot en met JO14 en MO15. 

Aanleiding: 
Join(t)Forces is een initiatief van Spomed, een gespecialiseerd sportmedisch centrum en dr.
Thomas Patt, orthopedisch chirurg.
 Aanleiding voor het ontwikkelen van Join(t)Forces is hun ambitie om op zowel lokaal als op landelijk niveau, een gestandaardiseerd oefenprogramma als warming-up te introduceren ter preventie van knieblessures.

Achtergrond: 
Sport is belangrijk voor de gezondheid van het kind. Maar zodra blessures ontstaan, kan de tol erg hoog zijn. Een tol met soms grote gevolgen op korte, maar ook op lange termijn.

Warming-up: 
Join(t) Forces bestaat uit een uitdagend en effectief trainingsprogramma als warming-up ter preventie van blessures bij kinderen. Door deze warming-up kan de kans op blessures met 50-70% afnemen. Naast blessurepreventie zorgt de warming-up ook voor een prestatieverbetering, doordat de bewegingskwaliteit van de kinderen verbetert.

Testen: 
Naast een warming-up biedt Join(t) Forces ook testen aan. Deze testen onderzoeken de bewegingskwaliteit van de kinderen. Een goede bewegingskwaliteit geeft bescherming tegen blessures. Eén veldtest kan een grove indicatie geven van de bewegingskwaliteit. Wanneer in de veldtest aandachtspunten worden gevonden kan het zijn dat wij (PMC in Balans) u benaderen en u het advies geven om een aanvullende test te doen. Aan de hand van de uitkomst van deze test wordt een aanvullend mogelijk individueel oefenprogramma aangeboden om de blessure kans te verkleinen.

Uitvoering:
Binnenkort wordt er een moment gepland om alle kinderen van deze groepen te screenen op het blessurerisico. Loopt iemand het risico dan worden zijn of haar ouders door PMC benaderd, de vv Arnemuiden wordt hiervan niet geinformeerd.