Pietenspeurtocht

Pietenspeurtocht

Zaterdag 28 november was het zover, de Pietenspeurtocht voor de JO6 t/m JO11.
De ochtend startte wat frisjes, maar het zonnetje begon snel te schijnen. Het was nog even spannend of de Pieten wel konden komen vanuit Spanje. Gelukkig wisten zij de weg naar Arnemuiden te vinden.
Vanuit de tribune gingen 9 groepjes met een routebeschrijving op pad. Daarnaast was de route te herkennen aan de geel/rode ballonnen die door het dorp hingen.
Tijdens de tocht moesten de kinderen vragen beantwoorden en waren er allerlei activiteiten. Zo stonden blik gooien, parcours door de bomen, stok vangen, twister, skippybal race, partijtje met Pieten en touwtrekken op het programma. Het hoogtepunt van de speurtocht was toch wel het bezoek aan de molen.
De JO6 t/m JO8 kreeg onderweg puzzelstukjes van de Pieten. Bij de eindbestemming van de speurtocht moesten zij de puzzel maken en kregen zij allemaal een kado.
De JO9 t/m JO11 had de taak om de stukjes rebus die ze tijdens de speurtocht hadden gekregen in de goede volgorde te leggen en vervolgens de rebus op te lossen. De oplossing van de rebus was “aanval is de beste verdediging”. Zij kregen een zakje met lekkers mee naar huis. Het was een zeer geslaagde ochtend met prachtig weer.
De activiteitencommissie wil via deze weg de familie Stokman, de familie Fluit en de familie Stroo bedanken voor de catering op de route. Daarnaast dank voor de ouders die meeliepen als begeleiding. Een speciale dank voor de molen waar de kinderen naar binnen mochten.
En natuurlijk alle Pieten bedankt. Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer!

Klik hier voor de foto's deel 1.
Klik hier voor de foto's deel 2.

De activiteitencommissie