Sponsorcontract ING

De voetbalvereniging Arnemuiden kan de komende drie jaren vooruit met zijn plannen rond het meiden- en vrouwenvoetbal. De club heeft voor deze periode een sponsorcontract in de wacht gesleept bij de ING. Die boodschap kreeg Arnemuiden uit de mond van Sarina Wiegman, bondscoach van de Oranje Leeuwinnen.

Arnemuiden diende eerder dit jaar net als 200 andere Nederlandse verenigingen een plan in om in aanmerking te komen voor een sponsorcontract. De club wil de gelden inzetten voor werving van leden en de opleiding van trainsters, maar ook voor het opleiden van vrouwelijke scheidsrechters en vrouwelijke bestuursleden.
Arnemuiden is één van de zestig clubs waarmee ING een sponsorcontract aangaat. De bedragen in de contracten variëren van 2500 tot 5000 euro. Voorzitter Ron Minnaar toonde zich een gelukkig man met het contract. ,,Mooi dat we hiermee aan de slag kunnen.’’
De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25 procent naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25 procent meer vrouwelijk kader bij amateurclubs.

Rudy Boogert 26-06-20, 12:56 Laatste update: 13:02 Bron: PZC