Periode 2010-2020

Het seizoen 2010-2011 werd bijna een succesvol seizoen. Bijna, want slecht 5 minuten was het Arnemuiden gegund om zich kampioen te mogen noemen. VVC'68 gooide echter roet in het eten. Met nog 5 minuten te spelen was de stand bij Arnemuiden tegen Nieuwdorp 1-0 en bij Pelikaan tegen VVC'68 1-1. Deze stand betekende de eerste plek voor Arnemuiden maar vlak vóór tijd kreeg VVC'68 een strafschop mee en deze werd benut. Weg kampioenschap en voor de elfde keer in zeventien jaar tijd mocht Arnemuiden weer proberen om via de nacompetitie te promoveren. Net als alle andere keren mislukte het ook nu weer. Schelluinen was in zowel de uit- als de thuiswedstrijd met 3-1 de baas over de rood-gelen.
 
Het seizoen 2011-2012 was net als twee seizoenen geleden een enigzins teleurstellend seizoen. De kans op een kampioenschap was miniem gezien de aanwezigheid van topfavoriet Terneuzense Boys. Men mocht slechts hopen op een periodekampioenschap maar zelfs dat was de rood-gele formatie niet gegund. Ondanks een goede reeks van 9 wedstrijden zonder verlies werd aan het einde van de competitie de kans op een periodetitel teniet gedaan door nederlagen tegen SSV '65 en Yerseke.
 
In het seizoen 2012-2013 mocht Arnemuiden voor de twaalfde keer in negentien jaar weer meedoen aan de nacompetitie maar deze keer was het totaal anders dan de vorige elf keer. Nu ging het om degradatie. Vrijwel het hele seizoen was Arnemuiden terug te vinden in het rechter rijtje. Een zwakke periode tegen de drie concurrenten voor de onderste plaatsen werd Arnemuiden fataal. Tegen Serooskerke, Oostkapelle en VCK werden slechts 5 van de mogelijke 18 punten vergaard . In de nacompetitie bleek Tholense Boys te sterk. Thuis werd nog met 2-2 gelijk gespeeld maar in de uitwedstrijd viel in de verlenging de beslissing. Met een 2-1 nederlaag werd Arnemuiden verbannen naar de derde klasse.
Het tweede elftal wist zich te handhaven in de reserve 1e klasse met dank aan de routiniers Arjen Reinoudt, Cor Schroevers en Peter Bil. Zij werden in overleg met het bestuur en de leiding uit het derde overgeheveld naar het tweede.
Het derde elftal heeft zich helaas niet kunnen handhaven. Door de vele personele problemen kon men tot twee keer toe geen team op de been brengen waardoor de KNVB genoodzaakt was om 6 punten in mindering te brengen. Al snel werd besloten om de A-junioren terug te trekken en veel van deze jonge gasten werden doorgeschoven naar de senioren. 
 
Het seizoen 2013-2014 bracht Arnemuiden door in de derde klasse vanwege de degradatie in het seizoen ervoor. Menigeen was het er over eens dat dit niet te lang moest duren. De rood-gelen wisten met die druk om te gaan en speelden tot op de laatste dag voor het kampioenschap. Door een 1-0 nederlaag bij Axel en een 7-1 overwinning van MZC bij Nieuwdorp werd de  ploeg uit Zierikzee kampioen en werd de ploeg uit Arnemuiden veroordeeld tot deelname aan de nacompetitie. Dit was nummer 13 in 20 seizoenen en nimmer daarvoor was het gelukt om via die nacompetitie te promoveren. Deze keer werd de traditie doorbroken en via overwinningen op NOAD en De Fendert beperkte de deelname in de derde klasse zich gelukkig tot een seizoen. Volgend seizoen is de vissersploeg weer terug in de klasse waar het hoort, nl. de tweede klasse.
 
Het seizoen 2014-2015 draaide op een teleurstelling uit. Het was de rood-gelen niet gelukt om zich te handhaven in die tweede klasse. De eerste partij tegen WHS leverde nog wel een overwinning op maar in de daarop volgende 5 wedstrijden werden daar maar 4 punten aan toegevoegd. Knap was wel de overwinning op Dauwendaele en later in de competitie werd zelfs nog een keer van deze tegenstander gewonnen. Maar de wedstrijden tegen concurrenten zoals Oostkapelle (2x verlies), VVC 68 (2x verlies), Tholense Boys (1x winst, 1x verlies) hadden meer punten moeten opleveren dan de schamele 3 van de mogelijke 18. Zowel tegen Meeuwen als WHS werd wel gewonnen, maar Meeuwen wist zich met een punt meer dan Arnemuiden wel te handhaven. In de nacompetitie moest aangetreden worden tegen Nieuwdorp en dat werd geen succes. Degradatie was een feit. Opnieuw moet er in de derde klasse geprobeerd worden om aan te tonen dat Arnemuiden eigenlijk in die tweede klasse thuis hoort.
 
De doelstelling in het seizoen 2015-2016 was om via een kampioenschap of de nacompetitie terug te keren naar de tweede klasse. Dat is helaas niet gelukt ook al was het team van trainer Carlos de Jonge er erg dicht bij. Pas in de allerlaatste nacompetitiewedstrijd viel de beslissing. In de reguliere competitie was de start veelbelovend met 21 punten uit de eerste 7 wedstrijden maar in het vervolg werden veel punten gemorst. Het team eindigde op de derde plaats met 15 punten achterstand op kampioen Serooskerke.
De nacompetitie begon met twee wedstrijden tegen GPC en die werden allebei gewonnen (3-1 en 1-2). Arnemuiden kwam vervolgens in een poule terecht met De Zwerver en Den Bommel. Tegen eerstgenoemde werd een 2-2 gelijkspel behaald en de wedstrijd tegen Den Bommel moest dus de beslissing brengen. Het werd helaas een 4-2 nederlaag waardoor de ploeg veroordeeld werd tot weer een jaar in de derde klasse.
 
Wat vorig seizoen niet lukte kreeg het eerste team in het seizoen 2016-2017 wel voor elkaar, en hoe! De hele competitie stond Arnemuiden bovenaan en dan kun je alleen maar concluderen dat je de terechte kampioen bent. De eerste 8 wedstrijden werden allemaal in winst omgezet en pas op 5 november wist Kruiningen met een 2-2 gelijkspel de zegetocht een halt toe te roepen. Colijnsplaatse Boijs deed hetzelfde op 26 november middels een 1-1 gelijkspel. Naaste achtervolger RCS ontving op 10 december de ploeg uit Arnemuiden maar kon de 1-2 overwinning van de vissersploeg niet voorkomen en raakte verder achterop. Nadat de volgende 8 wedstrijden ook weer in winst werden omgezet wist Yerseke op 8 april ook een 1-1 gelijkspel in de wacht te slepen. Op 6 mei kon het kampioenschap behaald worden als er bij GPC gewonnen zou worden. Het scoren viel niet mee, Arnemuiden was de betere ploeg maar pas een kwartier voor tijd kon de 0-1 genoteerd worden en na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen. De laatste wedstrijd thuis tegen RCS werd helaas verloren maar de promotie naar de tweede klasse was een feit.
 
In het seizoen 2017-2018 was handhaven de doelstelling maar het werd meer dan dat. Aan het einde van de competitie stond Arnemuiden met 44 punten op een gedeelde derde plek met Oostkapelle. Kampioen De Meeuwen behaalde 56 punten en SSV'65  werd tweede met 47 punten. Een prachtig seizoen dus. De eerste wedstrijd tegen Serooskerke werd met een 1-2 overwinning afgesloten en de start was dus uitstekend te noemen. De tien daaropvolgende wedstrijden in 2017 leverden echter maar 13 punten op. Tegen DBGC, Oostkapelle, Zwaluwe en De Meeuwen werd gelijk gespeeld (2-2, 1-1, 0-0 en 2-2), van Axel, Nieuwdorp en MZC 11 werd verloren (0-1, 1-3 en 3-1) maar van Klundert, SSV'65 en Terneuzense Boys werd gewonnen (0-2, 3-1 en 2-1). Aan het einde van het jaar stond de teller dus op 16 punten uit 11 wedstrijden. Daarbij was nog niet de wedstrijd tegen Prinsenland meegerekend want van die wedstrijd moest de tweede helft nog een keer gespeeld worden. Bij een 0-3 ruststand voor Arnemuiden werd de wedstrijd gestaakt omdat een speler van Prinsenland hartproblemen kreeg. Op 10 mei werd de wedstrijd hervat en na 6 doelpunten eindigde deze partij in 2-7. In 2018 werden er nog 9 overwinningen behaald (Den Bommel, Serooskerke, Prinsenland, Klundert, SSV '65, Terneuzense Boys, Axel, Prinsenland, MZC 11), werd er 1 keer gelijk gespeeld (Zwaluwe) en 5 keer verloren (DBGC, Nieuwdorp, Den Bommel, Oostkapelle en De Meeuwen). Opvallend dus dat er twee keer werd gewonnen van de ploeg die op de tweede plaats eindigde (SSV'65). Hopelijk kan deze goede lijn in het nieuwe seizoen een vervolg krijgen.
 
De hoop was gevestigd om in het seizoen 2018-2019 weer net zo goed te presteren. Het werd iets minder want met 41 punten eindigde het eerste team op de vijfde plaats achter kampioen Terneuzense Boys, NSVV, Bruse Boys en Yerseke. Maar toch kan gesproken worden over een goede prestatie. Tegen NSVV en Bruse Boys werd twee keer verloren maar de wedstrijden tegen Yerseke en Terneuzense Boys leverden in beide gevallen een nederlaag en een overwinning op. Vooral de 2-0 tegen de latere kampioen was uitstekend te noemen. Daar staat tegenover dat de 1-3 thuisnederlaag tegen de latere degradant Nieuwdorp gerust een blamage kan worden genoemd. De eindsprint in het laatste gedeelte van de competitie leverde Arnemuiden nog een periodetitel op, maar eerste klasser VVGZ was op 1 juni met 2-0 te sterk en zodoende bleef Arnemuiden tweedeklasser.
 
Het seizoen 2019-2020 gaat de geschiedenisboeken in als het meest absurde seizoen tot nu toe. Eind maart 2020 besloot de KNVB om het seizoen niet meer af te maken en geen kampioenen en degradanten aan te wijzen. Boosdoener van dit alles was de uitbraak van het corona virus. Wereldwijd heeft dit virus ontzettend veel mensenlevens geeist en de beslissing van de KNVB om de competities te beeindigen was volkomen begrijpelijk. Voor sommigen was het niet benoemen van een kampioen misschien een teleurstelling maar voor anderen was dat juist andersom. Hoe het ook zij: Arnemuiden komt volgend seizoen gewoon weer uit in de tweede klasse. Dit seizoen werden door de meeste clubs 17 wedstrijden gespeeld en Arnemuiden eindigde op de elfde plaats met 17 punten, vlak voor DBGC en Axel die beiden 14 punten hadden behaald. Onderaan stond Walcheren met 7 punten. De - naar later bleek - laatste wedstrijd was op 7 maart tegen Yerseke en eindigde in een 0-0 gelijkspel. Gezien de behaalde resultaten een seizoen om maar snel te vergeten maar dit seizoen zal bij velen lang in de herinnering blijven.
Afbeelingen: 
Datum media: 
dinsdag, juli 12, 2016